Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1.024 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
lelampahan gesang
'''Claude Monet''' dipuntepangi ugi kanthi asma '''Oscar-Claude Monet''' utawi '''Claude Oscar Monet''' ([[14 November]] [[1840]] - [[5 Desember]] [[1926]]) punika [[pelukis]] [[Prancis]] kanthi aliran [[impresionisme]]. Lukisanipun [[Impression, Sunrise]] punika asal asma pamaringan asma aliran impresionisme.
 
== Lelampahaning gesang ==
Monet miyos saking pasangan Adolphe lan Louise-Justine Monet ing 45 Rue Laffitte. Salajengipun kulawarganipun pindhah dhateng [[Le Havre]] ing taun [[1845]] ing [[Normandia]] nalika panjenenangipun saweg yuswa gangsal taun. Asma baptisipun Oscar-Claude ing Nortre-Dame-de-Lorette. Ramanipun adreng sanget panjenenganipun nerasaken usaha kulawargi.
 
Awal April [[1851]] Monet mlebet sekolah Le Havre. Panjenenganipun énggal kémawon misuwur kanthi karikatur-karikatur [[carchoal]]ipun, ingkang asring dipunpajang lan dipunsadé kanthi regi 10 dumugi 12 [[francs]]. Monet sepisanan pikantuk pelajaran [[nggambar]] saking Jean-Francois Ochard, sadèrèngipun dados muridipun Jacques-Louis David (1748 - 1825). Ing pesisir Normandia, piyambakipun kepanggih kaliyan [[Eugène Boudin]], ingkang mirsani pajangan karya-karya karikaturipun lan salajengipun dados mentor lan ngajari nganggé cat minyak. Boudin ugi mulang dhateng Monet ngenani tèknik ''[[en plein air]]'' (nglukis sajawining ruangan).
 
== Pranala njaba ==
8.252

besutan