Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

3 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
typo sakedhik
'''Anthony Charles Lynton Blair''' ({{lahirmati|[[Edinburgh]], [[Skotlandia]]|6|5|1953}}) utawi dipuntepangi kanthi asma '''Tony Blair''' punika satunggiling mantan [[Perdhana Mentri Britania Raya|Perdhana Mentri]] [[Britania Raya]] (wekdal jabatan antawis [[2 Mei]] [[1997]] dumugi [[27 Juni]] [[2007]]), ''First Lord of the Treasury'', [[Mentri Pelayanan Sipil|Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya]], lan [[Anggota Parlemèn|Anggota Parlemèn Britania Raya]] kanggé dhaérah pamilihan [[Sedgefield (Konstituen Parlemèn Inggris)|Sedgefield]] ing ''North East England''. Panjenenganipun ugi kagungan peran minangka pamimpin [[Partai Buruh (Britania Raya)|Partai Buruh]] wiwit sédanipun [[John Smith]] taun [[1994]] dumugi taun [[2007]].
 
Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbetambekta Partai Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwosidipunkuwaosi déning [[Partai Konservatif (Britania Raya)|Partai Konservatif]]. Blair arupipunika mantan Perdhana Mentri saking Partai Buruh kanthi wakdalwekdal mangkumengku jabatan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin partai kasebat nglampahi tigang urutan pamilihan umum.
 
Partainipun sampun menangaken swantunswanten mayoritas salebeting Pamilihan Umum 2005 Britania Raya tanggal [[5 Mei]] [[2005]].
 
Blair naté marakrawuh dhateng [[Jakarta]] tanggal [[29 Maret]] 2006. Kunjungan puniki arupi kunjungan pisanan déning [[Perdhana Mentri Britania Raya]] dhumateng [[Asia Kidul-wétan]] salebeting 21 taun pungkasan. Perdhana Mentri Britania Raya pungkasan ingkang marakrawuh dhateng Jakarta inggih punika [[Margaret Thatcher]] ing taun [[1985]].
 
== Titel lan Pangurmatan ==
78.624

besutan