Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
''Kangge kapreluan sanèsipun, sumangga mirsani [[Gnome (disambigunasidisambiguasi)]].''
 
'''Genom''' ([[bahasa Inggris|Ing.]] ''genome''), ing [[genetika]], iku sakabèhing [[bahan genetik]] sing nggawa kabèh informasi panyengkuyung panguripan ana ing makhluk urip, klebu arupa [[gen]] utawa ora. Ing sakabèhing makhluk urip, cakupan genome iku kabèh informasi [[genetika|genetik]] sing digawa [[DNA]], ing [[inti sel]] (nukleus), [[mitokondria]], utawa [[plastida]]. Virus tinamtu nduwé genom sing wujudé [[RNA]]. Istilah iki dikenalaké déning [[Hans Winkler]], profesor seka [[Universitas Hamburg]], [[Jerman]] ing taun [[1920]], sawijining singkatan (''[[portmanteau]]'') seka'''gen'''e lan chromos'''ome'''. Kajian sing nyinaoni bahan genetik kanthi tenanan iku dikenal kanthi sebutan [[genomika]] (''genomics'').