Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

268 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Miturut cariyos ingkang kondhang wonten [[masarakat]], dipunmangertosi punapa patung kasebut dipunrusak watara taun 5 AD, nalika dipunpendet ugi dipunbekta [[Konstantinopel]], ananging wonten [[Konstantinopel]] patung kasebut kabakaran.<ref name="kajaiban"/>
Wonten cariyos sanesipun ingkang nyariosaken bab Patung menika, patung Zeus menika dipun rusak kaliyan kuilipun nalika taun 426 AD.<ref name="kajaiban"/>, dipunrusak ''aparat'' [[Romawi Theodosius II]].<ref name="kajaiban"/>
Nalika taun 522 kaliyan taun 551, wonten gempa bumi ingkang andadosaken ambrukan kuil kasebut kekubur ugi remuk luwih parah kemalih.<ref name="kajaiban"/>
 
Ananging kuil Zeus ingkang kondhang dados kaajaiban donya kasebut tasih saget dipunpirsani.<ref name="kajaiban"/>
 
 
6.047

besutan