Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

252 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Statue of Zeus.jpg|thumb|300px|Patung Zeus.]]
 
''Patung Zeus'' samenika patung dewa Olimpiade [[Yunani]] ( negari ingkang dihormati amargi seninipun).<ref name="comunity"/> patung menika kondhang amargi dipunsepuh kaliyan emas, ugi dipundamel saking gading.<ref name="indonesia"/> inggilipun watara 12 ngantos 13 [[meter]], inggilipunpatung saking bangunan kuilZeus menika 40agengipun ''kaki''<refngebaki name="comunity">{{id}}[http://www.eocommunity.com/printthread.php?tid=8425sedaya kajaibanruang dunya]wonten dipununduh tanggal 27 Mei 2011</ref>, posisinipun patung Zeus lenggahankuil.<ref name="madia"/> <ref>{{id}}[http://www.mediahiduplintasberita.co.cccom/2010Dunia/12Berita-Dunia/7-keajaibanpatung-zeus-patung-terbsar-di-dunia-kuno.htmlsalah-satu-keajaiban-dunia_1 www.mediahidup.co]lintas berita]dipununduh tanggal 27 Mei 2011</ref>
inggilipun bangunan kuil menika 40 ''kaki''<ref name="comunity">{{id}}[http://www.eocommunity.com/printthread.php?tid=8425 kajaiban dunya] dipununduh tanggal 27 Mei 2011</ref>, posisinipun patung Zeus lenggahan.<ref name="madia">{{id}}[http://www.mediahidup.co.cc/2010/12/7-keajaiban-dunia-kuno.html www.mediahidup.co] dipununduh tanggal 27 Mei 2011</ref>
Patung Zeus menika dipundamel ''skulptor'' ingkang kondhang, inggih menika [[Phidias]] (abad ka-5 saderengipun masehi) kinten-kinten taun 432 saderengipunmassehi wonten tlatah [[Olympia]], [[Yunani]].<ref name="madia"/>
dipunsimpen wonten kuil zeus ingkang dipunbangun wonten tlatah [[Olympia]], [[Yunani]].<ref name="kajaiban">{{id}}[http://www.mediaindonesia.com/mediatravelista/index.php/read/2010/08/25/1284/2/Mengunjungi-Tujuh-Keajaiban-Dunia-Kuno Tujuh Keajaiban Dunia Kuna] dipununduh tanggal 27 Mei 2011 </ref>
Wonten nalika taun 435-433 saderengipun masehi.<ref name="indonesia">{{id}}[http://www.mediaindonesia.com/mediatravelista/index.php/read/2010/08/25/1284/2/Mengunjungi-Tujuh-Keajaiban-Dunia-Kuno www.mediaindonesia.com] dipununduh tanggal 27 Mei 2011 </ref>
warisan saking jaman [[Athena]] biyen.<ref name="ann">{{id}}[http://www.anneahira.com/patung-bersejarah.htm patung bersejarah] dipununduh tanggal 27 Mei 2011</ref>
 
Patung kasebut dipunpitados nyimpen rahasia [[Yunani kuna]].<ref name="ann"/>
salah satunggaling kaajaiban kuna ingkang wonten ing dunya, tunggalipun saking <ref name="indonesia"/>:
6.047

besutan