Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

14 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
typo sithik
 
[[Gambar:Statue of Zeus.jpg|thumb|300px|Patung Zeus.]]
 
''Patung Zeus'' samenikapunika patung[[reca]] dewadéwa Olimpiade [[Yunani]] ( negari ingkang dihormatidipunkurmati amargi seninipun).<ref name="comunity"/> patungreca menika kondhang amargi dipunsepuh kaliyan emas, ugi dipundamel saking gadinggadhing.<ref name="indonesia"/> inggilipun watarawatawis 12 ngantos 13 [[metermèter]], patungreca Zeus menika agengipun ngebaki sedaya ruang wonten kuil.<ref name="madia"/> <ref>{{id}}[http://www.lintasberita.com/Dunia/Berita-Dunia/-patung-zeus-patung-terbsar-di-dunia-salah-satu-keajaiban-dunia_1 lintas berita]dipununduh tanggal 27 Mei 2011</ref>
inggilipun bangunan kuil menika 40 ''kaki''<ref name="comunity">{{id}}[http://www.eocommunity.com/printthread.php?tid=8425 kajaiban dunya] dipununduh tanggal 27 Mei 2011</ref>, posisinipun patung Zeus lenggahan.<ref name="madia">{{id}}[http://www.mediahidup.co.cc/2010/12/7-keajaiban-dunia-kuno.html www.mediahidup.co] dipununduh tanggal 27 Mei 2011</ref>
PatungReca Zeus menika dipundamel ''skulptor''déning pamatung ingkang kondhang, inggih menika [[Phidias]] (abad ka-5 saderengipunsadèrèngipun masehimasèhi) kinten-kinten taun 432 saderengipunmassehisadèrèngipun massehi wonten ing tlatah [[Olympia]], [[Yunani]].<ref name="madia"/>
dipunsimpen wonten kuil zeus ingkang dipunbangun wonten tlatah [[Olympia]], [[Yunani]].<ref name="kajaiban">{{id}}[http://www.mediaindonesia.com/mediatravelista/index.php/read/2010/08/25/1284/2/Mengunjungi-Tujuh-Keajaiban-Dunia-Kuno Tujuh Keajaiban Dunia Kuna] dipununduh tanggal 27 Mei 2011 </ref>
Wonten nalika taun 435-433 saderengipun masehi.<ref name="indonesia">{{id}}[http://www.mediaindonesia.com/mediatravelista/index.php/read/2010/08/25/1284/2/Mengunjungi-Tujuh-Keajaiban-Dunia-Kuno www.mediaindonesia.com] dipununduh tanggal 27 Mei 2011 </ref>
78.624

besutan