Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

77 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| website =
}}
'''Karate''' inggih menika salah satunggalipun olahraga saking negeri Jepang
== Sejarahipun Karaté ==
'''[[Karaté]]''' (空 手 道) inggih menika seni bela dhiri saking negeri [[Jepang]].<ref name="internet1">[http://www.pbforki.org/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=42&Itemid=53 SEJARAH KARATE & FORKI] (dipunakses ing tanggal 8 Juni 2011)</ref> Ilmu bela dhiri menika sejatosipun sampun wonten awit manungsa wonten, perkawis menika saged dipuntingali saking peninggalan purbakala kadosta: kapak watu, lukisan kewan ingkang dipunpejahi ngangge gaman kados tumbak lan panahan. Bela dhiri ing wekdal menika taksih nggadhahi sifat kangge njagi saking gagguanipun kewan. <ref name="internet1"/> Nanging wiwit kathahipun tiyang ing donya, gangguan saking manungsa ugi wonten saengga kathah tiyang ingkang minat ngudi ilmu bela dhiri.<ref name="internet1"/> Sampun kasebat ing 4000 taun kepengker, sasampunipun [[Sidhartha Gautama]] seda, lajeng para pandherekipun pikantuk amanat supados ngrembakaken agami [[Budha]] ing alam donya.<ref name="internet1"/> Ananging amargi saking angelipun medhan, lajeng para pendheta dipunparingi sangu ilmu bela dhiri.<ref name="internet1"/> Misi nyebaraken agami Budha dhateng arah kilen ndherek ngrembakaken ilmu [[Pangkration]] utawi [[Wrestling]] ing [[Yunani]].<ref name="internet1"/> Misi ingkang dhateng kidul ngrembakaken pencak [[silat]].<ref name="internet1"/> Ingkang dhateng ler njelajahi negeri [[China]] ngrembakaken [[kungfu]].<ref name="internet1"/> Saking negeri [[China]] rombongan ingkang dhateng [[Korea]] ngasilaken bela dhiri ingkang samenika dipunsebat [[Taekwondo]].<ref name="internet1"/> Saking Korea pranyata rombongan menika boten saged nglajengaken lampah dhateng negeri Jepang, namung dumugi kepulauan [[Okinawa]].<ref name="internet1"/> Rombongan boten saged mlebet Jepang amargi ing wekdal menika Jepang sampun ngrembakaken ilmu bela dhiri [[Jujitsu]], [[Judo]], [[Kendo]], lan ilmu perang utawi [[Kenjutsu]].<ref name="internet1"/> Ing taun 1600-an, Kerajaan Jepang sampun nguwasani Okinawa.<ref name="internet1"/> Kerajaan Jepang mrentah Okinawa kanthi tangan wesi, warganipun boten kepareng nggadhahi gaman utawi senjata tajam, ngantos boten angsal nggadhahi tongkat.<ref name="internet1"/> Kanthi boten dipunmangertosi dening pihak pamarentah kerajaan Jepang, bangsa Okinawa nyinaoni ilmu bela dhiri kanthi tangan kosong ingkang ing wekdal menika dipunparingi nama [[TOTE]].<ref name="internet1"/> Saking setunggal teknik ngantos teknik sanesipun, ilmu bela dhiri menika dipunsinaoni kanthi temen lan para pendheta ndherek ngrembakaken ilmu bela dhiri menika.<ref name="internet1"/>
8.966

besutan