Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

571 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
'''Groningen''' ([[basa Groningen]]: ''Pervìnzie Grönnen'') yaiku sawijining [[dhaptar provinsi ing Walanda|provinsi]] ing [[Walanda]]. Gronigen manggon ing sisih lor [[Walanda]]. [[Ibu kota]] saka Groningen yaiku kutha [[Groningen, Groningen|Groningen]]. [[Penduduk]] geoningen jumlahe sekitar 577.081 jiwa (30 november 2009), yaiku sepertelune manggo ana ing ibukota [[Groningen]].
 
Provinsi [[Groningen]] wewatesan karo [[Waddenzee]] ana ing sisih lor, dene ing sisih wetan segara watese yaiku kali [[Eems]] kang kalebu ana ing negara [[Jerman]] lan [[Dollard]] (uga duweke [[Jerman]] lan kalebu bagean saka [[Waddenzee]], [[Dollard]] iki dadi panggon kanggo nampung banyu saka kali [[Eems]] sakdurunge diilekke menyang [[segara lor]]), ana ing sisih kulon uga watese karo negara [[Jerman]] pase yaiku ana ing provinsi [[Nedersaksen]], lah ing sisih kidul watese yaiku provinsi [[Drenthe]], lan ing sisih kulon uga wewatesan karo provinsi [[Friesland]].
 
 
 
4.395

besutan