Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

161 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Groningen-Position.png|thumb|Lokasi Provinsi Groningen]]
 
'''Groningen''' ([[basa Groningen]]: ''Pervìnzie Grönnen'') yaiku sawijining [[dhaptar provinsi ing Walanda|provinsi]] ing [[Walanda]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.facebook.com/pages/Provinsi-Groningen/150723061633738?sk=info Provinsi Groningen]</ref> Gronigen manggon ing sisih lor [[Walanda]].<ref name="internet1"/> [[Ibu kota]] saka Groningen yaiku kutha [[Groningen, Groningen|Groningen]].<ref name="internet1"/> [[Penduduk]] geoningen jumlahe sekitar 577.081 jiwa (30 november 2009), yaiku sepertelune manggo ana ing ibukota [[Groningen]].<ref name="internet1"/>
 
Provinsi [[Groningen]] wewatesan karo [[Waddenzee]] ana ing sisih lor, dene ing sisih wetan segara watese yaiku kali [[Eems]] kang kalebu ana ing negara [[Jerman]] lan [[Dollard]] (uga duweke [[Jerman]] lan kalebu bagean saka [[Waddenzee]], [[Dollard]] iki dadi panggon kanggo nampung banyu saka kali [[Eems]] sakdurunge diilekke menyang [[segara lor]]), ana ing sisih kulon uga watese karo negara [[Jerman]] pase yaiku ana ing provinsi [[Nedersaksen]], lah ing sisih kidul watese yaiku provinsi [[Drenthe]], lan ing sisih kulon uga wewatesan karo provinsi [[Friesland]].
 
 
Provinsi iki kalebu dadi provinsi paling cilik ana ing wilayah [[Walanda]].<ref name="internet1"/> Amba saka wilayah provinsi iki yaiku 2.960,03 km².<ref name="internet1"/> Amba daratane yaiku 2.333,28 km² lan turahane yaiku awujud segara.<ref name="internet1"/> Provinsi iki dhisike dibagi dadi 25 daerah, nanging wiwit tanggal 1 Januari 2010 provinsi iki dibagi dadi 23 daerah, mergane yaiku 3 daerah yaiku [[Winschoten]], [[Scheemda]] lan [[Reiderland]] saiki kalebu ana ing wilayah anyar kang jenenge [[Oldambt]].<ref name="internet1"/>
 
== Cathetan suku ==
4.395

besutan