Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

656 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:Madhura syrup.jpg|thumb|250 px|Sirup]]
'''Sirup''' (saka [[Bahasa Arab]] شراب ''sharab'', ombenan) yaiku [[cairan]] kang [[kentel]] lan nduwéni kadar [[gula]] [[larutan|terlarut]] kang dhuwur, ananging ora nduwéni endhapan [[kristal]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.artikata.com/arti-167943-sirup.html artikata.com](dipunundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref>[[Viskositas]] (kekentalan) sirup disebabaké amarga akéhé [[ikatan hidrogen]] saka [[gugus fungsional|gugus]] [[hidroksil]] (OH) ing [[molekul]] gula kang larut ing molekul [[banyu]]. <ref name="internet2"/>Miturut [[teknik]] utawa ing [[sains|ilmiah]], istilah ''sirup'' uga kerep digunakaké kanggo nyebutaké cairan kenthel, umumé [[residu]], kang ngandhut zat saliyané gula. <ref name="internet2"/>
 
Kanggo ningkataké [[konsentrasi|kadar]] [[gula]] kang larut, biyasané sirup dipanasaké.<ref name="internet1"/> Larutan sirup dadi [[super-jenuh]]. <ref name="internet1"/>
 
Sirup uga kerep digunakaké kanggo [[obat-obatan]], [[kulinér]] lan [[ombénan]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.ciputraentrepreneurship.com/produk/inovatif/1071-khasiat-sirup-jamur-lingzhi.html ciputraentrepreneurship.com](dipunundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref>
Sirup umume digawe saka gula lan banyu.<ref name="internet3"/> Sirup nagndhut gula kurang luwih 50%-80%.<ref name="internet3">{{id}}[http://www.food-info.net/id/products/sugar/types.htm food-info.net](dipunundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref>
 
==Chatetan suku==
5.483

besutan