Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1.717 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|footnotes =
}}
 
'''Julius Robert Oppenheimer''' ([[1904]]-[[1967]]) dikenal dadi ahli fisika saka [[Amerika Serikat]].<ref name="buku1"/> Robert iku dadi salah sijine tokoh [[Proyek Manhattan]] nalika [[Perang Dunia II]] kang nduweni tugas kanggo nggawe [[bom atom]] kang sepisanan. <ref name="buku1">{{en}}[Susilo, Taufik Adi. Ensiklopedi Pengetahuan Dunia Abad 20. Javalitera. Yogyakarta 2010. Halaman 32-33]</ref>
Julius Robert lair ing [[New York, New York]] lan sinau ing [[Harvard]], [[Cambridge]], lan [[Goettingen]].<ref name="buku1"/> Julius Robert nampa gelar [[Ph.D.]] nalika taun [[1927]] kanthi bimbingan [[Max Born]] ing [[Gottingen]] kang nalika iku dadi pusat pengembangan [[mekanika kuantum]].<ref name="buku1"/> Sawise rong taun lulus, Julius Robert banjur mbangun sekolah [[fisika teoretis]] ing [[Institut Teknologi California]] lan ing [[Berkeley]].<ref name="buku1"/>
Julius Robert Oppenheimer akeh nyumbanagke pikiran ing babagan [[fisika atom]] lan [[fisika nuklir|nuklir]]. <ref name="buku1"/>Julius Robert uga nemokake [[bintang]] [[neutron]] lan [[nolongan ireng]] kang wis disepelekke [[astronom]] ing wektu kepungkur.<ref name="buku1"/>
Nalika [[PD II]], Oppenheimer mimpin program [[bom atom]] [[Amerika Serikat]] ing [[Los Alamos, New Mexico]], lan nalika taun [[1947]] Julius Robert dadi direktur ''Institute of Advanced Study'' ing [[Princeton, New Jersey]].<ref name="buku1"/> Oppenheimer nduweni akeh mungsuh alika bubar [[perang]], awit Julius Robert kang ngusulake pengendalian [[energi atom]] [[internasional]] lan nentang digawene [[bom hidrogen]]. <ref name="buku1"/>Nalika taun [[1954]] [[Atomic Energy Commission]] nerangake yen Robert kalebu wong kang kudu diamanake.<ref name="buku1"/>
 
==Chatetan suku==
5.483

besutan