Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
+wkf
'''Manuk''' utawa '''Peksi''' iku anggota klompok [[sato kewan|kéwan]] kanthi balung mburi ([[vertebrata]]) sing nduwé [[wulu]] lan [[sewiwi]]. [[Fosil]] manuk paling tuwa ditemokaké ing [[Jerman|Jèrman]] lan ditepungi minangka ''[[Archeopteryx]]''.
 
Jinis-jinis manuk manéka variasiné, wiwit saka [[kolibri|manuk kolibri]] sing cilik mungil nganti [[manuk ontaunta]], sing luwih dhuwur tinimbang [[wong]]. Diprakirakaké ana watara 8.800 – 10.200 [[spesies]] manuk ing saindhenging [[donya]]; watara 1.500 jinis ing antarané ditemokaké ing [[Indonésia]]. Manéka jinis manuk iki sacara èlmiah digolongaké jroning kelas '''''Aves'''''.
 
== Manéka jinis manuk ==
2.477

besutan