Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

61 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
- {{rapekna artikel pelatihan}} {{inuseuntil|10 Oktober 2011}}
{{rapekna artikel pelatihan}}
{{inuseuntil|10 Oktober 2011}}
 
{{Infobox automobile
| name = Enzo Ferrari
| sp = us
}}
'''Ferrari Enzo''' yaiku mobilmontor kang nduweni 12 silinder mid-engine Berlinetta, jeneng pendiri perusahaane [[Enzo Ferrari]]. Dibangun ing taun 2002 nggunaake teknologi Formula Siji, kaya awake serat karbon, F1-style tranmisi nggeser [[elektrohidrolik]], lan serat karbon sing dikuati karo [[Silicon Carbide]] (C / SiC) keramik komposit rem cakram. Uga nggunaake teknologi sing ora inthok ning F1, kaya dene aerodinamis aktif, lan kontrol [[traksi]].<ref name="internet1"/> Sakwise downforce saka 775 kg (£ 1.709) kegayuh ning 355,6 km/jam (221 mph) swiwi mburi diobahke karo [[komputer]] kanggo nahanake downforce.<ref name="internet1"/>
V12 Enzo yaiku sing sepisanan saka generasi anyar [[Ferrari]].<ref name="internet1"/> Iki didhasarkake ing arsitektur V8 sing digawe ning [[Quattroporte]] adhik perusahaan [[Maserati]], nggunakake arsitektur dhasar sing padha lan 104 mm (4.1 in) bore spasi. Desain iki arep nggantikake ning V12 lan V8, [[mesin]] sing ameh digunakake ning [[Ferrari]] kontemporer liyane.<ref name="internet1"/> [[F430 2005]] yaiku Ferrari keloro ning versi anyare utawa powerplant anyar.<ref name="internet1">{{en}}[http://www.sportscarmarket.com/profiles/2006/January/Ferrari/index.html www.sportscarmarket.com](diundhuh 9 September 2011)</ref>
 
78.624

besutan