Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
mbenakaké sithik
[[Gambar:Groningen-Position.png|thumb|Lokasi Provinsi Groningen]]
 
'''Groningen''' ([[basa Groningen]]: ''Pervìnzie Grönnen'') yaiku sawijining [[dhaptar provinsi ing Walanda|provinsi]] ing [[Walanda]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.facebook.com/pages/Provinsi-Groningen/150723061633738?sk=info Provinsi Groningen]</ref> Gronigen manggondumunung ing sisih lor [[Walanda]].<ref name="internet1"/> [[Ibu kotakutha]] saka Groningen yaiku kutha [[Groningen, Groningen|Groningen]].<ref name="internet1"/> [[Penduduk]]Pedunung geoningenGroningen jumlahecacahé sekitarsakiwa-tengené 577.081 jiwa (30 november 2009), yaiku saprateluné manggon ana ing ibu kutha [[Groningen]].<ref name="internet1"/>
 
Provinsi [[Groningen]] wewatesan karo [[Waddenzee]] ana ing sisih lor, dene ing sisih wetan segara watese yaiku kali [[Eems]] kang kalebu ana ing negara [[Jerman]] lan [[Dollard]] (uga duweke [[Jerman]] lan kalebu bagean saka [[Waddenzee]], [[Dollard]] iki dadi panggon kanggo nampung banyu saka kali [[Eems]] sakdurunge diilekke menyang [[segara lor]]), ana ing sisih kulon uga watese karo negara [[Jerman]] pase yaiku ana ing provinsi [[Nedersaksen]], lah ing sisih kidul watese yaiku provinsi [[Drenthe]], lan ing sisih kulon uga wewatesan karo provinsi [[Friesland]].<ref name="internet2">{{id}}[http://kompetiblog2011.studidibelanda.com/news/2011/04/22/120/tentang_negara_kecil_yang_maju.html http://kompetiblog2011.studidibelanda.com]</ref>