Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1.147 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
* Sel getih abrit ingkang dipun bentuk normal, nanging penghancuranipun sel enggal sanget.
 
===='''Tanda lan gejala (sindrom)'''====
 
Gejala anemia minurut mekanisme lan atofisiologi anemia. Gejala lan tanda – tandanipun inggih punika respon atas kompensasi jantung lan pernafasanipun dipun dasar aken berat lan laminipun jaringan ingkang ngalami kekirangan oksigen.
* Tekanan getih sekedhik ningkat kados akibatipun reflex penyempitanipun pembuluh getih alit (arteriol, lami – lami tekanan getih andhap sanget sampe ngakibat aken kepejahan).
 
'''==Pengobatan'''==
1. Pemaringan zat besi (Fe)
Kanggem ngatasi anemia ingkang jelas penyebabipun, maringi Fe kirang berhasil, saderengipun penyebab dipun atasi.
Hormon androgen utawi kortikosteroid angsal dipun cobi kanggem ningkat aken pendhamelan sel getih abrit (erythropoietin) kalih nglindungi ancur aken sel getih abrit (hemolisis)
Hidroksi urea 500mg/dinten utawi selang sedinten saged ngirangi pengagengan organ limpa hingga pengancuran sel getih abrit saged dipun batesi.
 
Yatim,Faisal.2003.Talasemia Leukimia dan Anemia.Jakarta:Pustaka Populer Obor.
== Referensi ==
--[[Panganggo:Ais Unnes|Ais Unnes]] <sup>[[Dhiskusi Panganggo:Ais Unnes|pirembagan]]</sup> 24 Mei 2012 01.09 (UTC)Ais Unnes
* Yatim, Faisal.2003.Talasemia Leukimia dan Anemia.Jakarta:Pustaka Populer Obor.
 
[[Kategori: Gejala penyakit]]
 
{{Link GA|de}}
 
[[ar:فقر دم]]
[[arz:انيميا]]
[[bat-smg:Anemėjė]]
[[be:Анемія]]
[[bg:Анемия]]
[[bn:রক্তশূন্যতা]]
[[bs:Anemija]]
[[ca:Anèmia]]
[[cs:Chudokrevnost]]
[[da:Anæmi]]
[[de:Anämie]]
[[dv:ލޭމަދުވުން]]
[[el:Αναιμία]]
[[en:Anemia]]
[[eo:Anemio]]
[[es:Anemia]]
[[et:Aneemia]]
[[eu:Anemia]]
[[fa:کم‌خونی]]
[[fi:Anemia]]
[[fr:Anémie]]
[[he:אנמיה]]
[[hi:रक्ताल्पता]]
[[hr:Anemija]]
[[ia:Anemia]]
[[io:Anemio]]
[[it:Anemia]]
[[ja:貧血]]
[[ka:ანემია]]
[[kk:Анемия]]
[[kn:ರಕ್ತಹೀನತೆ]]
[[ko:빈혈]]
[[ku:Anemî]]
[[la:Anaemia]]
[[lt:Anemija]]
[[lv:Anēmija]]
[[mk:Анемија]]
[[ml:അനീമിയ]]
[[ms:Penyakit anemia]]
[[nl:Bloedarmoede]]
[[nn:Anemi]]
[[no:Anemi]]
[[pl:Niedokrwistość]]
[[ps:وينه لږی]]
[[pt:Anemia]]
[[ro:Anemie]]
[[ru:Анемия]]
[[sh:Anemija]]
[[simple:Anemia]]
[[sk:Anémia]]
[[sl:Slabokrvnost]]
[[sq:Anemia]]
[[sr:Анемија]]
[[su:Anémia]]
[[sv:Anemi]]
[[ta:குருதிச்சோகை]]
[[th:โลหิตจาง]]
[[tr:Kansızlık]]
[[uk:Анемія]]
[[ur:فقرالدم]]
[[vi:Thiếu máu]]
[[zh:贫血]]
[[zh-yue:貧血]]