Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

22 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
Wkf
[[Gambar:Symptoms of anemia.png|thumb|250px|Gejala utama kang metu ana ing lara anemia]]
 
'''Anemia''' Anemia dipun ngertosi dados kekirangan [[getih]], niki keranten :
# Kirangipun konsentrasi hemoglobin
# Mengandhapipun hematokrit
# Jumlah sel getih [[abang|abrit]] kirang.
 
Menawi kados punika, anemia inggih punika pengandhapan jumlah sel getih abrit utawi kadar hemoglobin teng lebete sel getih abrit kirang keranten wontenipun kesanesan wonten pendhamelan sel, pendharahan utawi gabungan kalihipun.
Anemia aplastik (gangguan pendhamelan sel getih abrit dipun sertai gangguan pendhamelan sel getih sanesipun) lan anemia aplastik sel getih abrit ingkang murni.
 
Rusakipun sumsum balung kados teng keganasipun, osteoporosis, lan myelo fibrosis (jaringan sumsum balung dipun gantos jaringan fibrosis) kados teng penyakit ginjal kronis lan defiensi [[vitamin]] D.
 
Produksi hormone pankreas kirang, kados teng :
# Penyakit [[ginjal]] pankreas
# Produksi hormon kelenjar gondhok kirang
# Produksi hormone pituitary kirang
11.904

besutan