Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

14 bèt wis ditambahake, 7 taun kepungkur
+diakritik
'''Kolonialisme''' yaiku [[pangembangan]] kekuasaan ing negara. Kekuasaan iki ana loro yaiku menungsa [[lan wilayah]]. Sing ndukung kolonialisme duweduwé pendapatpanyaruwé yaiku hukum kolonial gawegawé untung negara sing dikolonialekakedikolonialèkaké kanthi ngembangakengembangaké infrastruktur ekonomiékonomi lan politik sing dibutuhakedibutuhaké kanggo majukakemajukaké, lan demokrasi. Dhèwèké ngrujuaké ing sisa koloni, kaya [[Amérika Serikat]], [[Australia]], [[Selandia Baru]], [[Hong Kong]], lan [[Singapura]] dadi tuladha suksessuksès sakwisesakwisé kolonialismekolonialismé.
 
[[Kategori:Sosiologi]]