Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
===Jeruk bali===
Jeruk bali akeh manfaate tumprap kasehatan.<ref name="internet4">{{id}}[http://health.kompas.com/read/2011/03/09/08213033/Turunkan.Kolesterol.dengan.Jeruk.Bali health.kompas.com](dipunundhuh tanggal 11 April 2011)</ref> Jeruk bali ngandhut pektin luwih akeh tinimbang jeruk liyane.<ref name="internet4"/>[[Pektin]] iki bisa ngurangi kolésterol lan uga bisa ngurangi risiko penyakit jantung.<ref name="internet4"/>
Rasane [[kecut]] [[legi]] lan bentuke bunder, ukurané luwih gedhé tinimbang jeruk liyane.<ref name="internet4"/> Kulit jeruk bali biyasané kanggo nggawé [[dolanan]] mobil-mobilan.<ref name="internet4"/> Ananging dolanan iki biyasane mung kanggo bocah sing urip ing desa.<ref name="internet4"/> [[Daging]] jeruk bali ambune [[seger]] lanLan ngandhut akeh [[banyu]]. [[Jeruk]] iki bisa dipangan langsung sawise dionceki utawa kanggo campuran [[salad]] lan [[rujak]].<ref name="internet4"/>
 
[[Daging]] [[putih]] kang ana ing antarané [[kulit]] njaba lan woh kang ana banyuné, bisa digawé manisan.<ref name="internet4"/> Daging putih iki nduweni [[kelenjar]] minyak.<ref name="internet4"/> Ing [[Vietnam]] [[kembang]] [[jeruk bali]] kang wangi dienggo nggawe [[farfum]].<ref name="internet4"/> Kayu jeruk bali uga kanggo nggawe alat dapur.<ref name="internet4"/>
Para panaliti saka [[Universitas Jagiellonian]] [[Polandia]] njléntréhaké yen jeruk bali ngandhut antibaktéri lan antioksidan kang bisa nenangaké sistem getah [[weteng]].<ref name="internet4"/> [[Dr Thomas Brzozowski]] ketuwa panaliti nyaranaké supaya wong kang nandang penyakit tukak lambung mangan [[jeruk bali]] sajroné diet. <ref name="internet4"/>
 
[[Jeruk bali]] uga bisa kanggo kaséhatan [[jantung]] lan [[lambung]].<ref name="internet4"/> Jeruk bali nduwéni kadar [[vitamin C]] kang akéh. saénggaSaéngga apik kanggo kaséhatan [[gusi]].<ref name="internet4"/> Para panaliti ing [[Universitas]] [[Friedrich Schiller]], [[Jerman]] nduwéni panemu yen ana korélasi antarané kaséhatan gusi karo mangan [[jeruk bali]].<ref name="internet4"/>
 
==== Obat diabétés ====
Jeruk bali bisa ngobati [[diabétés]]. [[Naringenin]], [[antioksidan]] kang dadi sumber rasa [[pait]] ing [[jeruk bali]] bisa dadi obat kanggo ngobati [[diabetes]] tipe 2.<ref name="internet5">{{id}}[http://www.antaranews.com/berita/1282807250/jeruk-bali-obat-diabetes antaranews.com](dipunundhuh tanggal 11 April 2011)</ref>
Penyakit diabetes disebabaké amarga awak ora bisa nggawé [[hormon]] [[insulin]] kang cukup kanggo ngatur gula darah.<ref name="internet5"/> Naringenin mbiyantu ningkataké produksi insulin ing awak.<ref name="internet5"/> Saliyane iku, [[naringenin]] uga mbiyantu ncegah penyakit obésitas.<ref name="internet5"/>
 
=== Hasil olahan jeruk ===
Jeruk bisa diolah dadi [[sirup]] [[jeruk]], sari buah kang bentuké serbuk, kanggo nggawé sambel kayata jeruk limau (Citrus amblycarpa)kang akeh dibudidayakake ing daerah Majalengka, Jawa Barat.<ref name="internet6"/>