Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

13 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
Panelitén [[Dr Huff's]] nemokaké [[flavonoid]], [[naringenin]], ing [[jeruk]] [[bali]] kang uga bisa nyegah [[obesitas]] lan [[sindrom]] [[metabolik]].<ref name="internet1"/> Ananging [[flavonoid]] jeruk keprok luwih akeh tinimbang kang ana ing [[jeruk bali]].<ref name="internet1">{{id}}[http://kosmo.vivanews.com/news/read/214033-jeruk-keprok--tonik-bagi-jantung vivanews.com](dipunundhuh tanggal 11 April 2011)</ref>
 
[[Jeruk]] Keprok utawa ''Citrus Nobilis Lour'' urip ing dhaérah [[tropis]] lan [[subtropis]].<ref name="internet2"/> Jeruk iki populer ing masyarakat.<ref name="internet2"/> Yen wis mateng rasanerasané [[legi]], saliyanesak enakliyané énak dipangan, [[kulit]] jeruk keprok uga bisa ncegahnyegah [[kanker]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.agromaret.com/artikel/250/pengembangan_jeruk_keprok_nasional agromaret.com](dipunundhuh tanggal 11 April 2011)</ref>
 
[[Zat Kimia]] kang ana ing jeruk keprok:<ref name="internet2"/>
Jeruk purut akeh urip ing pekarangan [[omah]] utawa ing [[kebon]].<ref name="internet3"/> Godhongé kalebu [[godhong]] majemuk kang nyirip lan nduwéni anakan godhong siji.<ref name="internet3"/>
 
Bentuk godhongé bulat telur nganti lonjong, pangkapangkal godhongé bunder utawa tumpul, pucuk godhongé lincip lan beringgit, dawané [[8]]-[[15]] [[cm]], ambane [[2]]-[[6]] [[cm]], godhongegodhongé [[lunyu]] lan ana bintil-bintil cilik kang wernanewernané bening.<ref name="internet3"/> Godhong bagian ndhuwur wernanewernané ijo tua rada keling-keling, denedéné godhong bagian ngisor wernanewernané [[ijo]] [[nom]] utawa [[ijo]] rada [[kuning]], burem. Yèn diremes godhongé ambuné [[wangi]].<ref name="internet3"/>
 
Kembangé nduwéni bentuk kaya [[bintang]], wernané [[putih]] rada [[abang]] utawa [[putih]] rada [[kuning]].<ref name="internet3"/> Jeruk purut bentuké bulat telur, kulité ijo ana kerut-kerutane, lan mrenthel-mrenthel.<ref name="internet3"/> Jeruk purut rasané [[kecut]] rada [[pait]], biyasanebiyasané kanggo [[masak]], nggawé jajanan utawa [[manisan]].<ref name="internet3"/> [[Cangkok]] lan [[wiji]] dadi cara paling apik kanggo nengkarakénangkaraké [[jeruk purut]].<ref name="internet3"/>
==== Dasanama ====
[[Sumatera]]: unte mukur, u. pangir [[(Batak)]], lemau purut, l. sarakan [[Lampung)]], lemao puruik [[(Minangkabau)]], dema kafalo [[(Nias)]].<ref name="internet3"/> [[Jawa]]: limau purut, jeruk wangi, jeruk purut [[(Sunda, Jawa)]].<ref name="internet3"/> [[Bali]]: jeruk linglang, jeruk purut. <ref name="internet3"/>[[Flores]]: mude matang busur, mude nelu. [[Sulawesi]]: ahusi lepea (Seram), lemo puru (Bragi.s).<ref name="internet3"/> [[Maluku]]: Munte kereng (Alf'uru), usi ela [[(Amhoh)]], lemo jobatai, wama faleela [[(Halmahera)]].<ref name="internet3"/> NAMA ASING Kaffir lime leaf and zest (I), bai magrut (T), Kabuyao, percupin orange, citron combara.<ref name="internet3"/> NAMA SIMPLISIA ''Citri hystricis Folium'' (daun jeruk purut), ''Citri hystricis Pericaipium'' (kulit buah jeruk purut).<ref name="internet3"/>
1.590

besutan