Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

18 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Hong Kong''' ([[basa Mandarin|Mandarin]]: 香港 ; [[Pinyin]]: ''Xiānggǎng''; resmine '''Daerah Administratif Khusus Hong Kong''')iku sawijining '''Daérah Administratif Astamiwa''' [[Republik Rakyat China]]. Ing China ana loro Daérah Administratif Astamiwa. Sing sijiné yaiku [[Makau]]. Hong Kong diserahaké ing RRC déning Britania Raya ing tanggal [[1 Juli]] [[1997]]. Hong Kong duwé pedunung 6,8 yuta jiwa.
 
Sadurunge diserahaké, Hong Kong isih ''koloni'' [[Britania Raya]]. Manut kebijakan Siji Negara Loro Sistem gawéané [[Deng Xiaoping]], Hong Kong dadi dhaérah [[Otonomi Dhaérah|otonomi]] saka pamaréntahan RRC ing babagan [[hukum]], [[dhuitvaluta]], [[bea cukai]], [[imigrasi]], aturan dalan kang tetep lumaku ing jalur kiwa. Urusan kang dadi wewenang [[Beijing]] iku pertahanan nasional lan diplomasi. Otonomi iki dilakokaké ing Hong Kong suwéné 50 taun diitung saka taun [[1997]].
 
Hong Kong iku cacahé ana 3 bagéyan:
5.490

besutan