Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1.501 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
+ infobox
{{Infobox person
|image = MKGandhi.jpg
|image_size = 200px
|alt = Wajah Gandhi tersenyum, mengenakan kacamata.
|birth_name =
|birth_date = {{Birth date|1869|10|2|df=y}}
|birth_place = [[Porbandar#Princely Porbandar (1600 M dan seterusnya)|Porbandar]], [[Agen Kathiawar]], [[Kemaharajaan Britania|India Britania]]<ref name="Gandhi DOB">Gandhi, Rajmohan (2006), [http://books.google.co.in/books?id=FauJL7LKXmkC&lpg=PP1&pg=PA1#v=onepage&q&f=false pg 1-3].</ref>
|death_date = {{Death date and age|1948|1|30|1869|10|2|df=y}}
|death_place = [[New Delhi]], [[Jajahan India]]
|death_cause = [[Pembunuhan Mohandas Karamchand Gandhi|Pembunuhan]]
|resting_place = Dikremasi ing [[Raj Ghat and associated memorials|Rajghat]], [[Delhi]].
|resting_place_coordinates = {{Coord|28.6415|N|77.2483|E|display=inline}}
|nationality = India
|other_names = Mahatma Gandhi, Bapu, Gandhiji
|known_for = Tokoh utama [[gerakan kemerdekaan India]],<br />mencetuskan ide [[Satyagraha]] lan [[Ahimsa]]<br /> menyerukan [[non-kekerasan]],<br /> [[pasifisme]]
|education =
|alma_mater = Samaldas College, [[Bhavnagar]], <br /> [[Inner Temple]], [[London]]
|religion = [[Hinduisme]]
|spouse = [[Kasturba Gandhi]]
|children = [[Harilal Gandhi|Harilal]]<br />[[Manilal Gandhi|Manilal]]<br />[[Ramdas Gandhi|Ramdas]]<br />[[Devdas Gandhi|Devdas]]<br />minangka putra kang tilar donya ing wayah bayi
|parents = Putlibai Gandhi (ibu)<br />Karamchand Gandhi (bapak)
|awards =
|signature = Gandhi_signature.svg
|website =
|footnotes =
}}
 
'''Mohandas Karamchand Gandhi''' ([[2 Oktober]] [[1869]]—[[30 Januari]] [[1948]]) ([[aksara Devanagari]]: मोहनदास करमचन्द गांधी) ugi dipun kenal kanthi asma '''Mahatma Gandhi''' ([[basa Sangskerta]]: "jiwa agung") punika pamimpin [[spiritual]] lan [[politikus]] saking [[India]]. Wekdal gesangipun Gandhi, kathah negari ingkang dados [[koloni]] [[Britania Raya]]. Pedunung wargi koloni-koloni kalawau sanget ngimpèkaken kamardhikan, supados saged nata lan mréntah negarinipun piyambak. Gandhi minangka salah satunggilipun piyantun ingkang paling wigatiing salebeting [[Gerakan Kamarddikan India]]. Piyambakipun punika satunggiling [[aktivis]] ingkang mboten ngginakaken [[kakerasan]], lan ngusung gerakan kamarddikan kanthi aksi [[demonstrasi]] damai.
 
11.904

besutan