Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

32 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Chief Vestal.jpg|thumb|Patung perawan vesta]]
'''Perawan Vesta''' ([[Bahasa Latin|Latin]]: ''Virgo Vestalis'') yaiku [[pendeta]] [[wedok]] kanggo Dewi [[Vesta]] (dewi perapian) ing mangsa [[Romawi kuno]]. Tugas utamane yaiku jaga [[geni]] suci Vesta. Tugas iki minangka sawijining kinurmatan kanggo wong wedok kang nglakoni. Perawan Vesta yaiku siji-sijine posisi kang dicekel dening wong wedok sajroning sistem [[agama|keagamaan]] Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing [[kutha]] [[Pompeii]] gawe Perawan Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.