Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

22 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
r2.7.3) (Bot: Nambahaké id:Perawan Vesta; panggantèn kosmètik
'''Perawan Vesta''' ([[Bahasa Latin|Latin]]: ''Virgo Vestalis'') yaiku [[pendeta]] [[wedok]] kanggo Dewi [[Vesta]] (dewi perapian) ing mangsa [[Romawi kuno]]. Tugas utamane yaiku jaga [[geni]] suci Vesta. Tugas iki minangka sawijining kinurmatan kanggo wong wedok kang nglakoni. Perawan Vesta yaiku siji-sijine posisi kang dicekel dening wong wedok sajroning sistem [[agama|keagamaan]] Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing [[kutha]] [[Pompeii]] gawe Perawan Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.
 
== Catetan sikil ==
{{reflist}}
 
[[hr:Vestalka]]
[[hu:Vesta-szüzek]]
[[id:Perawan Vesta]]
[[io:Vestalo]]
[[it:Vestale]]
37.317

besutan