Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

456 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Abimanyu iku putrane [[Arjuna]] lan [[Dewi Sumbadra|Dewi Wara Sembadra]]. Dasanamane : ArjunatanayaAngkawijaya, Partasuta, Sumbadraja, Angkawijaya, Jayamurcita, BambangArjunatanaya, Kiritiatmaja, Jaka Pengalasan,Wanudara, Pamulatsih, Banjaransari lan Bimamanyu. Garwane ana loro, yaiku (1) Dewi Utari, putrine Prabu Matswapati ing negara Wirata lan (2) Dewi Siti Sundari, putrine Prabu Bathara Kresna ing Dwarawati. Kasatriyane Abimanyu ana ing Tanjunganom iya Plangkawati. Putrane Abimanyu mung ana siji kang sesilih Raden Parikesit iya Paripurna kang sabanjure jumenang nata ana negara Ngastina sawise perang Baratayudha kanthi jejuluk Prabu Kresnadwipayana, (nunggak semi karo jejuluke ingkang eyang buyute, Abiyasa).
Ing Padhalangan, Abimanyu iku digambarke kadidene satriya kang bagus citrane, alus budhine, nanging watake getapan (gampang nesu) lan gampang mara-tangan. Mula nalika dumadi perang Baratayuda, Abimanyu kang weruh yen barisane prajurite padha kocar-kacir, banjur tanpa taliwara nrajang barisane para Kurawa. Wusanane Abimanyu banjur gugur ana satengahing perang Baratayuda kanthi tatu arang kranjang amarga dikroyokkaranjap sewernane gegaman dening para Kurawa. Mula lakon Abimanyu gugur uga asring karan "Ranjapan".
 
==Uga pirsani==
Panganggo anonim