Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

28 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Korea Kidul banjur ngrembaka dadi negara [[demokrasi|demokratis]] sauntara Korea Lor mawa haluan [[komunis]]. [[Gendéra Panunggalan]] Korea asring dipigunakaké kanggo mrepresentasikaké Korea nalika ajang olahraga internasional, nanging gendéra mau dudu arupa gendéra resmi kaloro negara.
 
Amarga jaman dinasti-dinasti sajarah wis rampung, istilah Korea saiki didhèfinisikaké adhedhasar gabungan 2 entitas sing kabagi déning Garis ''Demarkasi Militer'' pararel 38, yaiku [[Korea Lor]] lan [[Korea Kidul]]. Semenanjung Korea ing sisih lor diwatesi déning [[RRT]] lan [[Rusia]] ing sisih lor-wétan, sarta [[Jepang]] ing sisih kidul-wétan sing dipisahaké karo [[selat Korea]].
 
== Geleri ==