Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Onta''' iku rong [[spesies]] [[kéwan kuku genep]] saka [[genus]] ''Camelus'' (siji nduwé [[punuk]] tunggal - ''Camelus dromedarius'', siji manèh nduwé punuk loro - ''Camelus bactrianus'') sing uripé ditemokaké ing wilayah garing lan [[gurun]] ing [[Asia]] lan [[Afrika]] Lor. Rata-rata umur pangarepaning urip onta watara 30 tekan 50 taun.
 
[[Domestikasi]] onta déning [[menungsa|manungsa]] wis diwiwiti watara [[5.000]] taun kapungkur. Pamanfaatan onta antara liya kanggo dijupuk [[susu]]né (sing nduwèni pangaji nutrisi luwih dhuwur tinimbang [[susu sapi]]) sarta [[daging]]é, lan uga digunakaké minangka [[kéwan buruh]].
 
== Pranala njaba ==