Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
'''Perawan Vesta''' ([[Bahasa Latin|Latin]]: ''Virgo Vestalis'') yaiku [[pendeta]] [[wedok]] kanggo Dewi [[Vesta]] (dewi perapian) ing mangsa [[Romawi kuno]]. Tugas utamane yaiku jaga [[geni]] suci Vesta. Tugas iki minangka sawijining kinurmatan kanggo wong wedok kang nglakoni. Perawan Vesta yaiku siji-sijine posisi kang dicekel dening wong wedok sajroning sistem [[agama|keagamaan]] Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing [[kutha]] [[Pompeii]] gawe Perawan Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.
 
== CatetanCathetan sikil ==
{{reflist}}
 
317

besutan