Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis dibusak, 6 taun kepungkur
c
Suntingan 180.247.232.194 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning MerlIwBot
'''Legenda''' iku asal tembunge saking [[basa Latin]]: "legere" sing maknane "ngumpulaken utawa maca". Legenda umume crita-crita jaman mbiyen sing angel digolek buktine bener apa ora kedaden iku. Saiki tembung legenda wis ngalami perluasan makna, dadi ora mung sing nyritake kedaden, enggon utawa tokoh jaman mbiyen, ning uga kedaden/tokoh jaman saiki sing bener-bener kedaden utawa tokoh iku langka bandingane.
 
== Legenda-Legenda KalimantanTanah Jawa ==
==
* [[Jagabaya]]
* [[Suku Tengger]]
78.624

besutan