Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1.428 bèt wis ditambahake, 6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|title_leader = [[Raja]]
}}
[[Gambar:The divided kingdom.jpg|right|thumb|250px|Kerajaan Serikat Salomo terpecah, dengankaliyan Yerobeam memerintahmerintah seluruhsedaya Kerajaan Israel Utara (warnawarni hijauijem padaing peta)]]
'''Kerajaan Yehuda''' ({{Asma Ibrani|מַלְכוּת יְהוּדָה|Malḫut Yəhuda|Malḵûṯ Yəhûḏāh}}) gesang ing kalih periode ing sejarah Yahudi. Miturut [[Alkitab Ibrani]], kerajaan tuwuh ing Yehuda saksampune pejah [[Saul]], ing [[suku Yehuda]] ngangkat [[Daud]], ingkang asalipun saking [[Suku Yehuda]], kangge merintah wilayah kasebut. Saksampune pitung taun Daud dados raja [[Kerajaan Israel (kerajaan serikat)|Kerajaan Israel]] serikat. Ing masa-masa punika, [[Yerusalem]] dados [[ibukota]] saking kerajaan serikat. ({{ayat|2 Samuel|5|6|7}}) Ananging, ing sawetawis 930 SM, kerajaan serikat terpecah, kaliyan sedasa kaliyan kalih welas [[suku Israel]] nolak cucu Daud [[Rehabeam]] dados raja mereka. Kerajaan Yehuda ingkang enggal tuwuh dados salah satunggaling pemerintahan, lan pemerintahan sanesipun ingkang dipuntepang kaliyan Kerajaan Israel, utawi Israel. Kerajaan Yehuda punika asring dipunsebat minangka '''Kerajaan Selatan''', ananging Kerajaan Israel amargi perpecahan kasebut dipunsebat Kerajaan Utara. Yehuda ngantos taunan 586 SM, ing kerajaan kasebut dipunserbu dening [[Kekaisaran Neo-Babilonia|Kekaisaran Babilonia]] ing ngandap Nebuzaradan, kepala pasukan pengawal [[Nebukadnezar II saking Babilonia|Nebukadnezar]]. ({{ayat|2 Raja-raja|25|8|21}}) kaliyan [[Pembuangan ing Babilonia|pengasingan penduduk]] lan penghancuran [[Kuil Pertama|Kuil]] lan Yerusalem, penghacuran kerajaan sampun purna.