Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1.221 bèt wis ditambahake, 6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Wilayah ingkang nyusun kerajaan kaperang saking wilayah ingkang dipuntepang dados ''Har Yehudah'' ("pegunungan (wilayah) curam"). Wilayah kasebut kawiwitan menika kediaman bangsa [[Keni]], [[Caleb]], [[Otniel]], lan ing Yerusalem bangsa [[Yebus]].
== Sejarah ==
{{Utama|Sejarah Israel dan Yehuda kuno}}
[[Berkas:PLATE4CX.jpg|thumb|left|Raja dan pasukan Yahudi di Yehuda kuno]]
 
Kerajaan serikat menika kesatuan saking kalih welas [[suku Israel]] ingkang gesang ing wilayah ing wanci punika merupakan Israel lan Palestina modern. Kerajaan punika kaperang saking 1030-930 SM.
 
Saksampune pejah [[Salomo]] (''[[Sulayman]]'') ing 931 SM, sedasa suku ing utara nolak nampi [[Rehabeam]] dados raja menika, lan dados gantos ing sawetawis taun 930 SM milih [[Yerobeam]], ingkang mboten saking garis Daud, dados raja . Kerajaan utara lajeng dipuntepang kaliyan [[Kerajaan Israel]] utawi Israel. Pemberontakan kedadosan ing [[Sikhem]], lan [[suku Yehuda]] menika ingkang kasisa kawiwitan ingkang nampi Keluarga [[Daud]]. Lajeng, saksampune [[suku Benyamin]] gabung kaliyan Yehuda, [[Yerusalem]] (ingkang manggen ing teritori Benyamin: {{ayat|Yosua|18|28}}) dados ibukota kerajaan enggal kasebut. Kerajaan kidhul dipunsebat kaliyan kerajaan Yehuda utawi Yehuda. {{ayat|2 Tawarikh|15|9}} juga menyebutkan bahwa anggota suku-suku [[suku Efraim|Efraim]], [[suku Manasye|Manasye]], lan [[suku Simeon|Simeon]] "melarikan diri" ing Yehuda ngantos pemerintahan [[Asa saking Yehuda]].