Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

703 bèt wis ditambahake, 6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Ing pemerintahan raja [[Yosia]] (640-609 SM) kedadosan reformasi agami. Miturut Alkitab, saat pemulihan dipunlampahi ing Kuil, sebuah 'Kitab Hukum' dipunpanggihaken (kemungkinan [[Kitab Ulangan]]).<ref>[http://www.infidels.org/library/modern/gerald_larue/otll/chap19.html] Lihat juga {{ayat|1 Raja-raja|13}}, {{ayat|2 Raja-raja|22|23|passage=y}} , {{ayat|2 Tawarikh|34|35}}</ref>
Ing 586 SM, bangsa Babilonia, ing ngandap raja [[Nebukadnezar II saking Babilonia|Nebukadnezar II]], ngepung Yerusalem. [[Kuil Pertama]] dipunhancuraken mekaten ugi kota Yerusalem. Ngantos ing wanci punika , penghancurkan dipunperingati dening tiyang Yahudo ing 9 ''Abib'', utawi ''[[Tisya B'Ab]]''.<ref>[http://www.jajz-ed.org.il/festivls/9avrka.html The Jewish Agency For Israel Homepage<!--Bot-generated title-->]</ref>
== Nabi-nabi Yehuda ==
* [[Amos]], mbabar ing Yehuda ananging berdakwah ing Israel
* [[Habakuk]]
* [[Mikha]]
* [[Obaja]]
* [[Yoël]]
* [[Yeremia]]
* [[Yesaya]], keponakan raja Uzia
* [[Zakharia (nabi Ibrani)|Zakharia]]
* [[Zefanya]]
 
== Raja-raja Yehuda ==
[[Gambar:Genealogy of the kings of Israel and Judah.png|thumb|400px|left|Genalogi raja-raja Yehuda & raja-raja Israel.]]<br style="clear:both" />
Kangge periode-periode punika, katah sejarawan nderek kronologi lami ingkang dipuntetapaken [[William F. Albright]] utawi [[Edwin R. Thiele]], utawi kronologi enggal dening [[Gershon Galil]] utawi [[Kenneth Kitchen]], sedaya dipunpaparaken ing ngandap punika. Sedayanipun [[Sakderenge Masehi]] (SM).