Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

976 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Etanol kalebu ing alkohol ranté tunggal, kanthi [[rumus kimia]] C<sub>2</sub>H<sub>5</sub>OH lan [[rumus empiris]] [[Karbon|C]]<sub>2</sub>[[Hidrogen|H]]<sub>6</sub>[[Oksigen|O]]. Etanol yaiku [[isomer]] konstitusional saka dimetil eter. Etanol asring dicekak dadi '''EtOH''', kanthi "Et" minangka cekakan saka gugus etil (C<sub>2</sub>H<sub>5</sub>).
 
[[Fermentasi]] [[gula]] dadi etanol yaiku salah sawijiné [[reaksi organik]] paling wiwitan kang tau dilakokaké manungsa. Èfèk saka ngonsumsi etanol kang bisa nggawé mabuk uga wis dimangertèni wiwit biyèn. Ing jaman modern, etanol kang dituduhaké kanggo kagunan indhustri dikasilaké saka kasil sampingan pengilangan [[minyak bumi]].<ref name=myers>{{Cite book | author=Myers, Richard L.; Myers, Rusty L. | title=The 100 most important chemical compounds: a reference guide | year=2007 | publisher=Greenwood Press | location=Westport, Conn. | isbn=0313337586 | pages=122}}</ref>
 
Etanol akèh digunakaké minangka pelarut manéka werni bahan-bahan kimia kang dituduhaké kanggo konsumsi lan kagunan manungsa. Tuladhané yaiku ing [[minyak wangi]], perasa, pewarna panganan, lan obat-obatan. Ing kimia, etanol yaiku pelarut kang wigati uga minangka stok umpan kanggo sintesis [[senyawa kimia]] liyané. Ing sujarahé, etanol wis suwé digunakaké kanggo bahan bakar.
 
 
== Cathetan suku ==
1.502

besutan