Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1.235 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
|Volume kang luwih saka campuran etanol karo banyu (kontraksi volume)
|Kalor pencampuran campuran etanol karo banyu
|Kesetimbangan uap-cair campuran etanol karo banyu (kalebu uga [[azeotrop]])
|-
| style="width:33%;"|[[Gambar:Phase diagram ethanol water s l en.svg|275px]]
|}
 
Etanol yaiku cairan kang ora ana wernané, gampang nguap kanthi ambu kang khas. etanolEtanol kebakar tanpa abluk kanthi liat[[ilat]] [[geni]] awerna [[biru]] lan trakadhang ora bisa didelok ing cahaya kang padatan.
 
Sifat-sifat fisika etanol mliginé diéprabawani déning anané gugus [[hidroksil]] lan cekaké ranté karbon etanol. Gugués hidroksil bisa mèlu ing jero ikatan hidrogen, saéngga nggawé etanol dadi cair lan luwih angèl nguap saka senyawa orèganik liyané kanthi massa molekul kang padha.
Campuran etanol lan air bakal mbentuk [[azeotrop]] hingan watara kanthi perbandingan 89 mol% etanol lan 11 mol% banyu.<ref>{{cite journal |author=Lei Z, Wang H, Zhou R, Duan Z |title= Influence of salt added to solvent on extractive distillation|journal=Chem Eng J. |volume=87 |issue= |pages=149–56 |year=2002 |doi=10.1016/S1385-8947(01)00211-X}}</ref>. Perbandhingan iki uga bisa dinyatakaké minangka 96% volume etanol lan 4% volume banyu ing tekanan normal lan T = 351 K. Komposisi azeotropik iki gumantung banget karo suhu lan tekanan. Etanol bakal ngilang ing tenperatur sangisoré 300 K.<ref>{{cite journal |author=Pemberton RC, Mash CJ |title=Thermodynamic properties of aqueous non-electrolyte mixtures II. Vapour pressures and excess Gibbs energies for water + ethanol at 303.15 to 363.15 K determined by an accurate static method |journal=J Chem Thermodyn. |volume=10 |issue=9 |pages=867–88 |year=1978 |month=September |doi=10.1016/0021-9614(78)90160-X }}</ref>.
 
[[Gambar:Ethanol-xtal-1976-3D-balls.png|thumb|300px|Ikatan hidrogen ing etanol padhet ing −186&nbsp;°C]]
 
Ikatan hidrogen njalari etanol murni dadi [[higroskopis]] banget, saéngga etanol bakal nyerep banyu saka udara. Sifat gugus hidroksil kang polar njalari etanol bisa larit ing akèh senyawa ion, mliginé [[natrium hidroksida]], [[kalium hidroksida]], [[magnesium klorida]], [[kalsium klorida]], [[amonium klorida]], [[amonium bromida]], lan [[natrium bromida]].<ref name=merck/> [[Natrium klorida]] lan [[kalium klorida]] larit sithik ing etanol.<ref name=merck/> Mula etanol uga nduwèni ranté karbon nonpolar, etanol uga larut ing senyawa nonpolar, kayata [[lenga atsiri]].<ref name="merckoils">''Merck Index of Chemicals and Drugs'', 9th ed.; monographs 6575 through 6669</ref> lan akèh perasa, pewarna, lan obat.
 
Nambahaké sawetara persèn etanol ing banyu akal ngudhunaké tegangan permukaan banyu kanthi akeh. Campuran etanol lan banyu kang luwih saka 50% etanol asifat gampang kebakar lan gampang murub. Campuran kang kurang saka 50% etanol uga bisa murub yen larutan kasebut dipanasake dhisik.
 
[[Indeks refraksi]] etanol yaiku 1,36242 (ing ''λ''=589,3&nbsp;nm dan 18,35&nbsp;°C).<ref name="crc"/>
 
== Cathetan suku ==
1.502

besutan