Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1.133 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
[[Indeks refraksi]] etanol yaiku 1,36242 (ing ''λ''=589,3&nbsp;nm dan 18,35&nbsp;°C).<ref name="crc"/>
 
== Sifat-sifat kimia ==
{{detail|Alkohol}}
Etanol kalebu alkohol primer, kang tegesé bilih karbon uga talènan karo gugus hidroksil paling ora nduwèni atom hidrogen loro kang katalèn karo etanol. Rekasi kimia kang dilakokaké déning etanol akèh-akèhé ing sakupengé gugus hidroksilé.
 
=== Reaksi asam-basa ===
Gugus hidroksil etanol nggawé molekul iki rada [[basa]]. Etanol mèh netral ing njero banyu, kanthi [[pH]] 100% etanol yaiku 7,33, berbandhing karo pH banyu murni kang gedhéné 7,00. Etanol bisa diowahi dadi [[konjugat basa]]né, ion [[alkoksida|etoksida]] (CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>O<sup>−</sup>), kanthi ngreaksiké karo [[logam alkali]] kayata [[natrium]]:
:2CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>OH + 2[[sodium|Na]] → 2CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>ONa + [[hidrogen|H<sub>2</sub>]]
 
utawa karo basa kuat kaya [[natrium hidrida]]:
:CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>OH + NaH → CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>ONa + [[hidrogen|H<sub>2</sub>]].
 
Reaksi kaya iki ora bisa dilakokaké ing larutan akuatik, amarga banyu luwih asam tinimbang etanol, saéngga kawentuké hidroksida luwih disenengi tinimbang kawentuké etoksida.
 
== Cathetan suku ==
1.502

besutan