Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

718 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Etil halida uga bisa dikasilaké kanthi ngreaksiké alkohol lan [[halogenasi|agen halogenasi]] kang khusus, kayata [[tionil klorida]] kanggo nggawé etil klorida, utawa [[fosforus tribromida]] kanggo nggawé etil bromida.<ref name=s_and_h/>
:CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>OH + SOCl<sub>2</sub> → CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>Cl + SO<sub>2</sub> + HCl
 
=== Mbentuk ester ===
 
Kanthi kahanan ing sangisoré katalis asam, etanol ngreaksi karo [[asam karboksilat]] lan ngasilaké senyawa etil [[eter]] lan banyu:
:[[asam karboksilat|RCOOH]] + HOCH<sub>2</sub>CH<sub>3</sub> → [[ester|RCOOCH<sub>2</sub>CH<sub>3</sub>]] + [[air|H<sub>2</sub>O]].
 
Supaya reaksi iki ngasilaké rendemen kang cukup dhuwur, banyu prelu dipisahaké saka campuran, reaksi dumadakan nalika etanol kawentuk. Etanol uga bisa mbentuk senyawa eter kanthi asam anorganik. [[Dietil sulfat]] lan [[trietil fosfat]] dikasilaké kanthi ngreaksikaké etanol kanthi [[asam sulfat]] lan [[asam fosfat]]. Senyawa kang dikasilaké déning reaksi iki migunani banget kanggo agen etilasi ing sintesis organik.
 
 
== Cathetan suku ==
1.502

besutan