Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

409 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
Supaya reaksi iki ngasilaké rendemen kang cukup dhuwur, banyu prelu dipisahaké saka campuran, reaksi dumadakan nalika etanol kawentuk. Etanol uga bisa mbentuk senyawa eter kanthi asam anorganik. [[Dietil sulfat]] lan [[trietil fosfat]] dikasilaké kanthi ngreaksikaké etanol kanthi [[asam sulfat]] lan [[asam fosfat]]. Senyawa kang dikasilaké déning reaksi iki migunani banget kanggo agen etilasi ing sintesis organik.
 
=== Dehidrasi ===
 
Asam kuat kang higroskopis banget kayata asam sulfat bakal njalari dehidrasi etanol la ngasilake etilena utawa dietil eter:
:2 CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>OH → [[dietil eter|CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>OCH<sub>2</sub>CH<sub>3</sub>]] + [[air|H<sub>2</sub>O]] (pada 120'C)
:CH<sub>3</sub>CH<sub>2</sub>OH → [[etilena|H<sub>2</sub>C=CH<sub>2</sub>]] + [[air|H<sub>2</sub>O]] (pada 180'C)
 
== Cathetan suku ==
1.502

besutan