Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

84 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
 
[[Gambar:Aug11 01.jpg|thumb|Patung kaisar pertama Romawi, [[Oktavianus|Augustus]].]]
'''Kaisar Romawi''' inggih punika pemimpin [[Kekaisaran Romawi|Romawi]] sadangunipun periode [[Kekaisaran Romawi|kekaisaran]] (dipunwiwiti udakara [[27 SM]]). Bangsa Romawi boten gadhah satunggal istilah tartamtu kangge jabatan punika: gelar [[Bahasa Latin|latin]] kados ''[[imperator]]'', ''[[Oktavianus|augustus]]'', ''[[Kaisar|caesar]]'' (asal kata ''[[kaisar]]'' salebeting [[Bahasa Indonesia]]), lan ''[[princeps]]'' saged dipungayutaken dhateng jabatan punika. Salebeting praktekipun, kaisar inggih punika panguwaos ingkang inggil wonten Romawi lan panglima ingkang inggil [[legiun]] Romawi.
 
2.716

besutan