Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1.196 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
== Jinisé ==
=== Jeruk keprok ===
[[Jeruk keprok]] bisa dadi [[tonik]] kanggo [[jantung]].<ref name="internet1"/> [[Jeruk keprok]] nduwé [[senyawa]] kang bisa ngurangi tumpukan [[lemak]] kang bisa nyebabaké serangan [[jantung]].<ref name="internet1"/>
[[Jeruk keprok]] bisa dadi ombénan kang seger banget.<ref name="internet1"/> Jeruk keprok bisa digawé [[jus]] lan [[wedang]] [[jeruk]]. Ora mung [[seger]], nanging [[jeruk keprok]] uga bisa kanggo nyegah serangan [[jantung]] kang mbebayani.<ref name="internet1"/>
 
Salah sijining penelitian kang jenenge [[Daily Mail]] njléntréhaké yen woh jeruk [[keprok]] utawa ''Citrus reticulata'' uga bisa ncegah penyakit liyané, kayata [[diabétes]], [[stroke]] lan kanggo penderita [[obésitas]]. Jeruk [[keprok]] uga bisa nglunturaké [[lemak]].<ref name="internet1"/>
Jeruk keprok ngandhut [[nobiletin]], yaiku [[pigmén]] utawa [[zat warna]] kang ditemokaké ing [[kulit]] [[jeruk keprok]].<ref name="internet1"/> Jeruk iki uga nduweni [[tangeritin]], yaiku [[senyawa]] [[antikanker]].<ref name="internet1"/>
[[Tangeritin]] kalebu [[senyawa]] [[methoxyflavone]] kang nduwé poténsi agén [[antikanker]].<ref name="internet1"/>
Peneliti saka [[University of Western Ontario]], [[Kanada]], njléntréhaké yèn [[tikus]] kang diwénéhi [[nobiletin]] bisa njaga awaké saka [[obesitas]].<ref name="internet1"/>
Panelitén [[Dr Huff's]] nemokaké [[flavonoid]], [[naringenin]], ing [[jeruk]] [[bali]] kang uga bisa nyegah [[obesitas]] lan [[sindrom]] [[metabolik]].<ref name="internet1"/> Ananging [[flavonoid]] jeruk keprok luwih akeh tinimbang kang ana ing [[jeruk bali]].<ref name="internet1">{{id}}[http://kosmo.vivanews.com/news/read/214033-jeruk-keprok--tonik-bagi-jantung vivanews.com](dipunundhuh tanggal 11 April 2011)</ref>
 
[[Jeruk]] Keprok utawa ''Citrus Nobilis Lour'' urip ing dhaérah [[tropis]] lan [[subtropis]].<ref name="internet2"/> Jeruk iki populer ing masyarakat.<ref name="internet2"/> Yen wis mateng rasané [[legi]], sak liyané énak dipangan, [[kulit]] jeruk keprok uga bisa nyegah [[kanker]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.agromaret.com/artikel/250/pengembangan_jeruk_keprok_nasional agromaret.com](dipunundhuh tanggal 11 April 2011)</ref>
 
[[Zat Kimia]] kang ana ing jeruk keprok:<ref name="internet2"/>
- [[alkoida]] (godhong lan kulit buah)<ref name="internet2"/>
- [[polifenol]] (odhong lan kulit buah)<ref name="internet2"/>
- [[flavonoida]] (oyot)<ref name="internet2"/>
- [[minyak atsiri]] (godhong lan woh)<ref name="internet2"/>
- [[saponin]] (akar)<ref name="internet2"/>
 
Gizi:
Gizi:<ref name="internet2"/>
- [[vitamin c]] <ref name="internet2"/>
- [[mineral]] [[zat besi]]<ref name="internet2"/>
- [[kalsium]]<ref name="internet2"/>
- gula
- [[gula]]<ref name="internet2"/>
- [[asam setrat]]<ref name="internet2"/>
 
Khasiat:
Kanggo njaga daya tahan awak, nyegah [[kanker]], obat [[infeksi]] [[firal]], obat [[kolésterol]] lan [[hiperténsi]], nguatke lan bisa kanggo [[gizi]] [[paru-paru]], njaga [[limfa]], tamba [[watuk]] lan ngetokaké [[riak]].<ref name="internet2"/>
 
=== Jeruk purut ===
Panganggo anonim