Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

34 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
wikify
'''Bologna''' inggih menikaiku ibu kotakutha Regione [[Emilia-Romagna]] ingkangsing wontenana bagianing pérangan tengah [[Italia]] . Penduduk cacahePedunungé 367.000 jiwa ( 2005).
==Sejarah==
Kutha Bologna diadegaké déning Etruscans nganggo jeneng Felsina ing taun 534 sakdurungé Masèhi.
Kutha Bologna didiriaken of Etruscans nganggo jeneng Felsina wonten tahun 534 sakdurungipun Masehi. [[Korea]] [[Etruscans]] tumbuh wonten cedhak [[Gereja Santo Lukas]] ingkang dibangun wonten dhuwur bukit. Wonten abad ke-4 sakdurungipun [[Masehi]], Bologna dikuasai of [[Boii]], ingkang sakwisipun dadi asal usul jeneng Bononia wonten koloni [[Romawi]] nggadhahi kuwasa wonten tahun 189 sakdurungipun [[Masehi]]. Wonten era [[Romawi]], populasi Bologna kira kira antara 12.000 - 30.000. Wonten masa jaya, Bologna dadi kutha kaping kalih wonten [[Italia]] saha dadi kutha paling penting amarga pirang-pirang candi saha arena pertunjukan. Kutha menika tau kobongan wonten masa pamrentahan [[Claudius]] saha sakwisipun dibangun bali kalih [[Nero]] wonten abad kapisan.
<!--
Kutha Bologna didiriaken of Etruscans nganggo jeneng Felsina wonten tahun 534 sakdurungipun Masehi. [[Korea]] [[Etruscans]] tumbuh wonten cedhak [[Gereja Santo Lukas]] ingkang dibangun wonten dhuwur bukit. Wonten abad ke-4 sakdurungipun [[Masehi]], Bologna dikuasai of [[Boii]], ingkang sakwisipun dadi asal usul jeneng Bononia wonten koloni [[Romawi]] nggadhahi kuwasa wonten tahun 189 sakdurungipun [[Masehi]]. Wonten era [[Romawi]], populasi Bologna kira kira antara 12.000 - 30.000. Wonten masa jaya, Bologna dadi kutha kaping kalih wonten [[Italia]] saha dadi kutha paling penting amarga pirang-pirang candi saha arena pertunjukan. Kutha menika tau kobongan wonten masa pamrentahan [[Claudius]] saha sakwisipun dibangun bali kalih [[Nero]] wonten abad kapisan.
-->
 
[[Kategori:Kutha ing Italia]]
78.624

besutan