Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2.451 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
+ sithik
{{Infobox Italian comune
| name = Bologna
| official_name = Comune ing Bologna
| native_name = Bulåggna
| image_skyline = Collage Bologna.jpg
| imagesize = 300px
| image_alt =
| image_caption = Kolase gambar kutha, nunjukake ''Fontana del Nettuno'', Perpustaan Umum, ''Piazza Maggiore lan pasinawangan kutha
| image_shield = Bologna-Stemma.png
| shield_alt =
| image_map =
| map_alt =
| map_caption =
| pushpin_label_position =
| pushpin_map_alt =
| latd = 44 |latm = 30 |lats = 27 |latNS = N
| longd = 11 |longm = 21 |longs = 5 |longEW = E
| coordinates_type = region:IT-BO_type:city(373170)
| coordinates_display = title
| coordinates_footnotes =
| region = {{RegioneIT|sigla=EMR}}
| province = [[Provinsi Bologna|Bologna]] (BO)
| frazioni = Frabazza, Monte Donato, Paderno, Rigosa
| mayor_party = not affiliated
| mayor = Anna Maria Cancellieri <small>(Special Commissioner)</small>
| area_footnotes =
| area_total_km2 = 140.7
| population_footnotes =
| population_total = 376792
| population_as_of = 30 April 2009
| pop_density_footnotes =
| population_demonym =
| elevation_footnotes =
| elevation_m = 54
| twin1 =
| twin1_country =
| saint = [[St. Petronius]]
| day = 4 Oktober
| postal_code = 40100
| area_code = +39051
| website = {{official|http://www.comune.bologna.it/}}
| footnotes =
}}
'''Bologna''' iku ibu kutha Regione [[Emilia-Romagna]] sing ana ing pérangan tengah [[Italia]] . Pedunungé 367.000 jiwa ( 2005).
==SejarahSajarah==
Kutha Bologna diadegaké déning Etruscans nganggo jeneng Felsina ing taun 534 sakdurungé Masèhi.
[[Korea]] [[Etruscans]] tumbuhkanthi maju wonten cedhak [[GerejaGreja Santo Lukas]] ingkang dibangun wonten dhuwur bukit. Wonten abad keka-4 sakdurungipun [[Masehi]], Bologna dikuasai ofdéning [[Boii]], ingkang sakwisipun dadi asal usul jeneng Bononia wonten koloni [[Romawi]] nggadhahi kuwasa wonten tahuntaun 189 sakdurungipun [[Masehi]]. Wonten era [[Romawi]], populasi Bologna kirakinten-kinte kira antarasaantawis 12.000 - 30.000. Wonten masamangsa jaya, Bologna dadi kutha kaping kalih wonten [[Italia]] saha dadi kutha paling penting amarga pirang-pirang candi saha arena pertunjukan. Kutha menika tauuga natè kobongan wonten masa pamrentahan [[Claudius]] saha sakwisipun dibangun bali kalih [[Nero]] wonten abad kapisan.
<!--
[[Korea]] [[Etruscans]] tumbuh wonten cedhak [[Gereja Santo Lukas]] ingkang dibangun wonten dhuwur bukit. Wonten abad ke-4 sakdurungipun [[Masehi]], Bologna dikuasai of [[Boii]], ingkang sakwisipun dadi asal usul jeneng Bononia wonten koloni [[Romawi]] nggadhahi kuwasa wonten tahun 189 sakdurungipun [[Masehi]]. Wonten era [[Romawi]], populasi Bologna kira kira antara 12.000 - 30.000. Wonten masa jaya, Bologna dadi kutha kaping kalih wonten [[Italia]] saha dadi kutha paling penting amarga pirang-pirang candi saha arena pertunjukan. Kutha menika tau kobongan wonten masa pamrentahan [[Claudius]] saha sakwisipun dibangun bali kalih [[Nero]] wonten abad kapisan.
-->
 
== Aspek penting ==
Karana tlatah kang dumunung wonte ing tetengah wewengkon Italia, Bologna anggadahi salah satunggalipun kutha ing kang peting minangka ngubungake ing babagan trasportasi darat.Kutha kang ugi anggadahi aneka industri penting kayata industri ing pagolahan dedharan, elektronika, piranti mekanik, retail, lan Bologna ugi kagolong dados kutha kapisanan ingkang wonten ing tlatah Italia tumuju [[pasar|peken]] [[woh]] lan [[sayuran]]. Kutha wujuake salah satunggalipun satunggal [[duit|yotro]] uga dikubengi [[monumen]] lan [[museum]].
 
Ing kutha Bologna madeg salah sawijinipun universitas kang dipunparingi nama ''Universitas Bologna'' ingkang kagolong universitas tuwa ing donya minangka cacah mahasiswa kirang langkung 100.000 ing sakubengé panjrur donya
 
 
{{Provinsi Bologna}}
{{Ibu kutha region Italia}}
{{italia-geo-stub}}
[[Kategori:Kutha ing Italia]]
11.904

besutan