Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

33 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:LASER.jpg|thumb|Laser]]
'''Laser''' (cekakan saka [[basa Inggris]]: '''''Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation''''') iku sawijining alat sing migunakaké èfèk [[mekanika kuantum]], [[pancaran kastimulasi]], kanggo ngasilaké sawijining [[cahya]] sing [[kohèrens]] saka medium "lasing" sing dikontrol kamurnian, ukuran, lan wanguné. Sinar laser bisa sambung-sinambung lan kanthi amplituda-konstan (dikenal minangka ''CW'' utawa ''gelombang berkelanjutan''), utawa detak, kanthi migunakaké tèknik ''[[Q-switching]]'', ''[[modelocking]]'', utawa ''[[gain-switching]]''.
 
Panganggo anonim