Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

7 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
|}
 
'''Irlandia Lor''' ([[basa Inggris]] ''Northern Ireland'') minangka sawijiné negaranagara bagéyan [[Britania Raya]] lan dumunung ing sisih wétan-lor pulo Irlandia. Jembar wilayahé yakuwi 14.139  km² lan pedunungé cacah 1.685.267 jiwa (April 2001). Irlandia Lor ndarbèni ibu kutha [[Belfast]]. Irlandia Lor wewatesan karo [[Republik Irlandia]]. Jroning [[basa Inggris]] daerah iki disebut ''Northern Ireland'' utawa ''Ulster''. Ananging jeneng iki rada jumbuh sebab sabeneré ''Ulster'' kuwi jenengé tilas provinsi Irlandia kang wilayahé luwih amba. Ulster bagéyan kidul isih dadi wilayah Irlandia. Jeneng iki mung dianggo déning kaum Unionis.
 
== Sawetara fakta ==
Nalika Irlandia (Kidul) mardika saka [[Britania Raya]] taun 1920, pedunung Irlandia Lor kang sebagéyan gedhé nganut agama [[Protestan]] lan isih setya marang Krajaan Britania Raya milih tetep dadi bagéyan negaranagara kesatuan Britania Raya. Wong-wong mau diarani kaum Unionis, déné wong saka Irlandia Kidul diarani kaum Nasionalis. Ananging permasalahan ora mandheg tekan semana, sebab wong-wong kang nganut agama [[Katulik]] ing Irlandia Lor ngrasa didiskriminasi. Karusuhan kang dijenengké ''The Troubles'' miwiti ing taun [[1969]].
 
== Daftar kutha ==
 
== Delengen uga ==
* [[Daftar negaranagara]]
* [[Daftar negaranagara miturut bawana]]
 
== Pranala jaba ==
* {{en}} [http://www.discovernorthernireland.com/ Situs resmi pariwisata]
 
{{geo-stub}}
{{eropah}}
 
[[Kategori:Irlandia Lor]]
 
 
{{geo-stub}}
62.839

besutan