Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
'''Karibia''' utawa '''India Barat''' kuwiiku saklompok pulo kang dumunung ing [[Segara Karibia]]. Pulo-pulo iki kabentang saka kidul [[Florida]] menyang lor-kulon [[Venezuela]] ing [[Amerika Kidul]]. Paling ora dumadi saka 7000 pulo, pulo cilik, karang, lan ''caye''. Kapuloan iki diklompokaké dadi selawé wilayah klebu nagara mardika, departemen jaban rangkah, lan daerah administratif liyané.
 
Jeneng "India Barat" asalé saka gagasan [[Christopher Columbus]] kang ngira wis mendharat ing [[India]] nalika sabeneré lagi tekan [[Amérika]]. Karibia dumadi saka [[Antilles]] Gedhé lan Cilik lan bagéyan saka [[Amérika Lèr]].
 
Sawijining mangsa kang mung umur sedhéla natÉ ana nagara kang arané [[Federasi India Barat]] kang dumadi saka pulo-pulo ing Karibia kang pedunungépadunungé nganggo basa Inggris.
 
Karibia uga misuwur bab [[bajak laut]].([[Bajak Laut saka Karibia]])
62.839

besutan