Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: Éropah using AWB
Tlatah Kairo Raya nduwé pedunung kurang luwih 16 [[yuta]] jiwa. .<ref>[http://www.demographia.com/db-worldua.pdf Demographia.com].</ref> Kairo iku kutha metropolitan kang paling akèh padunungé nomer 16 ing donya, lan paling akèh nomer siji ing [[Afrika]].<ref>[http://www.unu.edu/unupress/unupbooks/uu26ue/uu26ue0d.htm Tantangan tuwuhing padunung ing kutha Kairo].</ref> Kutha iki siji-sijiné kutha Afrika sing nduwé sistim [[metro]]. Déning warga lokal, kutha iki diarani ''Misr'' utawa ''Masr'', jeneng nagara iki.
 
Kutha Kairo ditemokaké taun [[969]] minangka tlatah Kalifah [[Fatimid]], lan ibukutha ékonomi lan administratif kang sabeneré yaiku kutha ing sacedhaké: [[Fustat]]. Sawisé Fustat ambruk ing taun 1168/1169, kanggo nyegah supaya ora karebut déning para Satriya Perang Salib Kristen EropahÉropah (''Crusaders''), ibukutha administratif [[Mesir]] banjur dialihaké menyang Kairo nagnti saiki.
 
== Sajarah Kairo ==
62.839

besutan