Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

c
Éropah using AWB
}}
 
'''Republik Makédonia''' (Република Македонија, ''Republika Makedonija''<ref name="language">[http://www.britannica.com/nations/Macedonia Britannica], ''Macedonia'', Retrieved on [[2007-06-18]].</ref>) {{Audio|Makedonija.ogg|rungokna}}, iku sawijining nagara kang ora nduwèni pantai ([[landlocked]]) kang dumunung ana ing [[Balkans|Semenanjung Balkan]] ing wetan-kidul [[ÉropahhhÉropah]]. Nagara Macedonia wewatesan karo [[Serbia]] ing sisih lor, [[Albania]] ing sisih kulon, [[Yunani]] ing sisih kidul, lan [[Bulgaria]] ing sisih wétan.
<!--
It was admitted to the [[United Nations]] in 1993; however, the UN and many other international institutions and countries use the provisional reference '''the former
[[Ibukutha]] Republik Makedonia yaiku [[Skopje]], kanthi 500,000 padunung, lan ana sawetara kutha kang gedhé antara liya [[Bitola]], [[Kumanovo]], [[Prilep]], [[Tetovo]], [[Ohrid]], [[Veles (city)|Veles]], [[Štip]], [[Kočani]], [[Gostivar]] lan [[Strumica]]. Ana luwih saka 50 [[tlaga]] alam lan gawéan lan nembelas [[gunung]] sing dhuwuré luwih saka 2,000 meter (6,550&nbsp;{{ft}}) sadhuwuré [[lumahing segara]].
 
Nagara Republik Makedonia minangka anggota [[United Nations|PBB]], [[Dhéwan ÉropahhhÉropah]], [[La Francophonie]], [[World Trade Organization]] (WTO), lan [[Organization for Security and Cooperation in Europe]] (OSCE). Wiwit [[Desember 2005]] uga dadi calon anggota [[European Union|Uni ÉropahhhÉropah]] lan wis ndhaftar dadi anggota [[NATO]].
 
== Cathetan ==
* [http://www.vlada.mk/english/index_en.htm Official Government website]
 
{{ÉropahhhÉropah}}
 
<!-- END of article body -->
62.839

besutan