Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
'''Kaisar Romawi''' inggih punika pangrèh [[Kakaisaran Romawi|Romawi]] sadangunipun periode [[Kakaisaran Romawi|kakaisaran]] (dipunwiwiti udakara [[27 SM]]). Bangsa Romawi boten gadhah satunggal istilah tartamtu kangge jabatan punika: gelar [[BahasaBasa Latin|latin]] kados ''[[imperator]]'', ''[[Oktavianus|augustus]]'', ''[[Kaisar|caesar]]'' (asal kata ''[[kaisar]]'' salebeting [[BahasaBasa Indonesia]]), lan ''[[princeps]]'' saged dipungayutaken dhateng jabatan punika. Salebeting praktekipun, kaisar inggih punika panguwaos ingkang inggil wonten Romawi lan panglima ingkang inggil [[legiun]] Romawi.
 
Minangka pamangku jabatan [[princeps Senatus]], kaisar saged bikak lan nutup saben wekdal [[senat]], nyusun agenda senat, damel aturan kangge dipunturuti dening senat, lan kepanggih kaliyan [[duta besar]] asing minangka sesulih senat. Njabat minangka [[pontifex maximus]] damel kaisar dados pemimpin paling inggil keagamaan, paring piyambakipun wewenang kangge mandegani sedaya upacara keagamaan, ngresikake kuil, ngatur surya Romawi (nambahake utawi busak dinten menawi dipunbetahaken), milih [[perawan vesta]] lan [[flamine]], mandegani [[Collegium Pontificum]] (perkumpulan pendeta), lan meringkas dogma agama Romawi.
* {{en icon}} [http://www.unrv.com UNRV]
* {{en icon}} [http://web.upmf-grenoble.fr/Haiti/Cours/Ak Hukum Romawi]
{{sejarah-stub}}
 
[[Kategori:Kaisar Romawi| ]]
 
 
{{sejarah-stub}}
62.839

besutan