Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
| Urutan ka-4 <br />[[1 E11 m2|13,843 km&sup2;]]
|-
| '''[[PedunungPadunung]]''' <br />&nbsp;- Total ([[2001]]) <br />&nbsp;- [[Kapadhetan]]
| [[Datar daeah Britania Raya menurut luas wilayah|Urutan ke-4]] <br />1,685,267<br />122/km²
|-
|}
 
'''Irlandia Lor''' ([[basa Inggris]] ''Northern Ireland'') minangka sawijiné nagara bagéyan [[Britania Raya]] lan dumunung ing sisih wétan-lor pulo Irlandia. Jembar wilayahé yakuwiyaiku 14.139&nbsp;km² lan pedunungépadunungé cacah 1.685.267 jiwa (April 2001). Irlandia Lor ndarbèni ibu kutha [[Belfast]]. Irlandia Lor wewatesan karo [[Republik Irlandia]]. Jroning [[basa Inggris]] daerah iki disebut ''Northern Ireland'' utawa ''Ulster''. Ananging jeneng iki rada jumbuh sebab sabeneré ''Ulster'' kuwiiku jenengé tilas provinsi Irlandia kang wilayahé luwih amba. Ulster bagéyan kidul isih dadi wilayah Irlandia. Jeneng iki mung dianggo déning kaum Unionis.
 
== Sawetara fakta ==
Nalika Irlandia (Kidul) mardika saka [[Britania Raya]] taun 1920, pedunungpadunung Irlandia Lor kang sebagéyan gedhé nganut agama [[Protestan]] lan isih setya marang Krajaan Britania Raya milih tetep dadi bagéyan nagara kesatuan Britania Raya. Wong-wong mau diarani kaum Unionis, déné wong saka Irlandia Kidul diarani kaum Nasionalis. Ananging permasalahan ora mandheg tekan semana, sebab wong-wong kang nganut agama [[Katulik]] ing Irlandia Lor ngrasa didiskriminasi. Karusuhan kang dijenengké ''The Troubles'' miwiti ing taun [[1969]].
 
== Daftar kutha ==
62.839

besutan