Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

10 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
'''Nagara''' iku sawijining [[wilayahwewengkon]] ing [[bumi]] kang kakuwasan [[pulitik]], [[militer]], [[ékonomi]], [[sosial]] lan [[budaya]]né ditata déning pamaréntahan kang nan ing wilayahwewengkon kasebut. <!--nagara yaiku pranata organisasi masyarakat kang berbeda dengan bentuk organisasi lain terutama karena hak nagara untuk mencabut nyawa seseorang.--> Supaya bisa diarani minangka nagara kudu ndarbèni rakyat, yaiku wong-wong kang nampa anané organisasi iki. Syarat liyané yaiku anané wilayahwewengkon tartamtu papan nagara iku manggon. Bab liyané apa kang diarani kadhaulatan, yaiku nagara diakoni déning wargané minangka kang nyekel kakuwasan paling dhuwur ing wilayahwewengkon panggonan nagara.
 
== Anané nagara ==
-->
== Pangertèn nagara miturut para ahli ==
* '''George Jellinek''' <br />''Nagara iku paguyuban kakwuasan saka seklompok manungsa kang wis manggon ing wilayahwewengkon tartamtu.''
* '''George Wilhelm Friedrich Hegel''' <br />''Nagara minangka paguyuban kasusilan kang muncul minangka sintesis saka kamardikan individual lan kamardikan universal''
* '''Krannenburg''' <br />''Nagara iku sawijining opaguyuban kang timbul amarga ana kepénginan saka sawiji golongan utawa bangsané dhéwé''.
62.845

besutan