Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake, 3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
[[Gambar:Atjeh Overgave Januari 1903.jpg|thumb|250px|Kolonialisme]]
'''Kolonialisme''' yaiku pangembangan kekuasaan ing nagara.<ref name="internet 1">{{id}}[http://www.republika.co.id/berita/dunia-islam/islam-mancanagara/12/05/25/m4kucz-islamofobia-bentuk-kolonialisme-as-dan-sekutu:Pengertian Kolonialisme](diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)</ref> Kekuasaan iki ana loro yaiku menungsa lan wilayahwewengkon. Sing ndukung kolonialisme duwé panyaruwé yaiku hukum kolonial gawé untung nagara sing dikolonialèkaké kanthi ngembangaké infrastruktur ékonomi lan politik sing dibutuhaké kanggo majukaké, lan dhémokrasi.<ref name="internet 2">{{id}}[http://www.freewebs.com/rinanditya/konsepkolonialismedkk.htm freewebs.com:Kolonialisme](diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)</ref> Dhèwèké ngrujuaké ing sisa koloni, kaya [[Amérika Serikat]], [[Australia]], [[Selandia Baru]], [[Hong Kong]], lan [[Singapura]] dadi tuladha suksès sakwisé kolonialismé.<ref name="internet 2"/>
 
==Cathetan==
62.249

besutan