Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

10 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
| [[Republik]] lan [[Demokrasi Parlementer]]
|-
| '''[[WilayahWewengkon]]''' <br />&nbsp;- Total
| Urutan ka-4 <br />[[1 E11 m2|13,843 km&sup2;]]
|-
| '''[[Padunung]]''' <br />&nbsp;- Total ([[2001]]) <br />&nbsp;- [[Kapadhetan]]
| [[Datar daeah Britania Raya menurut luas wilayahwewengkon|Urutan ke-4]] <br />1,685,267<br />122/km²
|-
! Madeg
|}
 
'''Irlandia Lor''' ([[basa Inggris]] ''Northern Ireland'') minangka sawijiné nagara bagéyan [[Britania Raya]] lan dumunung ing sisih wétan-lor pulo Irlandia. Jembar wilayahéwewengkoné yaiku 14.139&nbsp;km² lan padunungé cacah 1.685.267 jiwa (April 2001). Irlandia Lor ndarbèni ibu kutha [[Belfast]]. Irlandia Lor wewatesan karo [[Republik Irlandia]]. Jroning [[basa Inggris]] daerah iki disebut ''Northern Ireland'' utawa ''Ulster''. Ananging jeneng iki rada jumbuh sebab sabeneré ''Ulster'' iku jenengé tilas provinsi Irlandia kang wilayahéwewengkoné luwih amba. Ulster bagéyan kidul isih dadi wilayahwewengkon Irlandia. Jeneng iki mung dianggo déning kaum Unionis.
 
== Sawetara fakta ==
62.839

besutan